Vereniging Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser, Huis Bartolotti

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor historisch belangrijke gebouwen en hun interieurs. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, ze vervolgens te restaureren en te verhuren.

De collectie, die gemiddeld met vijf tot tien gebouwen per jaar groeit, omvat 421 panden en complexen, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa’s, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 108 plaatsen in heel Nederland.


Hendrick de Keyser heeft 43 panden aan de grachtengordel in Amsterdam, in haar bezit, waaronder Huis Bartolotti aan de Herengracht 170-172.

Huis Bartolotti is een uniek pand aan de Herengracht. Het huis is omstreeks 1620 gebouwd voor de schatrijke Willem Bartolotti van den Heuvel. Een zeer groot en uitbundig gedecoreerd grachtenpand in Hollandse Renaissance-stijl en hoogstwaarschijnlijk ontworpen door de Amsterdamse stadssteenhouwer Hendrick de Keyser.

Na de indrukwekkende gevel verrast de entree met het marmer en rijke stucwerk. Aan de grachtzijde bevinden zich twee zalen. De wanden zijn voorzien van behangsels die zijn beschilderd met landschappen. Plafondschilderingen en witjes boven de deuren maken het compleet.


In 1755 is het achterhuis aangebouwd. Op de beletage bevindt zich de eetkamer, met marmeren fontein en zicht op de binnentuin. De zaal in Rococo-stijl op de eerste etage is het pronkstuk van het huis. Huis Bartolotti is te huur voor zakelijke events, vergaderingen en diners en per juni 2018 ook te bezoeken als Museumhuis.

www.hendrickdekeyser.nl / www.bijzonderelocatiehuren.nl
Herengracht 170
1016 BP Amsterdam
0205210645

© Copyright 2018 - Amsterdam Insider - Website door: