Prins Claus Fonds

Het Prins Claus Fonds gelooft in de kracht van cultuur om een betere toekomst te bouwen en het belang van cultureel erfgoed voor onze identiteit. Wij steunen vrijheid van expressie en sociale verandering door het stimuleren van cultuur in Latijns-Amerika, Afrika, Azië, Oost- Europa en de Caraïben.

Ons verhaal
Het Prins Claus Fonds is opgericht in 1996 als eerbetoon aan ZKH Prins Claus voor zijn toewijding aan cultuur en ontwikkeling. Sindsdien heeft het Fonds meer dan 1400 culturele initiatieven gesteund, 242 creatieve pioniers geëerd met Prins Claus Prijzen, 724 culturele uitwisselingen mogelijk gemaakt en noodhulp verleend aan cultureel erfgoed in meer dan 265 crisissituaties.

Ons werk
We steunen innovatieve culturele projecten in gebieden waar de mogelijkheden beperkt zijn, eren uitmuntende prestaties en creatieve pioniers en we verlenen noodhulp waar erfgoed wordt bedreigd. Ons wereldwijde netwerk is verbonden door een gedeeld geloof in de kracht van cultuur.

Onze benadering
We zijn actief in gebieden in de wereld waar de behoefte aan sociale verandering groot is en steun voor cultuur beperkt. Wij zetten ons in om onderbelichte verhalen en perspectieven naar een breed publiek te brengen en bij te dragen aan meer inclusiviteit in samenlevingen.

Liesbeth van Biezen, coördinator Fundraising

Prince Claus Fund
Herengracht 603
1017 CE Amsterdam
+31 (0)20 344 9160
www.princeclausfund.org

© Copyright 2018 - Amsterdam Insider - Website door: